2020. máj 17.

Egy szeretni való nő

írta: DrHagymalány
Egy szeretni való nő

avagy nőként harminc felett

kavicsok.jpg"Szeretni bolondulásig, de finom lenne, Csak az a másik észrevenne, s benne lenne"- énekelte már Szécsi Pál is, hölgyek tucatjainak szívébe belecsempészve a nagy igazságot, mert hiszen mi nők, pontosan erre vágyunk.

Pedig, ha eljön a nagy Ő, nem biztos, hogy marad is- ez pedig már Carrie Bradshow szájából hangzott el. Sokkal nehezebb társat találni, mint azt gondolnánk. Ha a húszas éveiben nem talál egymásra egy férfi és egy nő, bizony utána sokkal nehezebb. Mert a harmincas éveikre mindenki túl van már egy kapcsolaton. Megtörtént a bevésődés és az első csiszolódás. A szűz kövön már mélyedések lesznek, amelyet egy másik kő csiszolt bele. Ha a férfi és a nő útja elválik, bizony a kövek súrlódásainak a nyoma kitörölhetetlenül ott marad mindkét félben.

Ezzel a mélyedésekkel indulunk újabb vadászatra. Legyen az férfi vagy nő- az esélye annak, hogy még egyszer egymásra találjon két kő, amelynek ugyanott vannak a mélyedései...nos, valljuk be, elég kicsi. Így bárkivel is hoz össze a sors, újra csiszolódni kell és bizony ez már sokkal nehezebb, mint amikor az első bevésődések történtek. 

A férfiakra azt mondják, minél idősebb, annál jobb- mint egy jó bor. Vagy ahogyan egy másik mondás tartja:Tisztes őszes halánték, egy nőnek ajándék." De mit mondanak a nők esetében?

Hiszen a nő őszbe boruló haja az elmúlást jelzi. A szemek körül megjelenő szarkalábakat a nevetés és sírás vési. A hormonok változásával 30 felett szélesedik a csípő, megjelenik a narancsbőr. Senki nem mondja egy lazább kötőszövetekkel rendelkező nő esetében, hogy milyen jó, hogy van egy kis pocak, legalább hozzá lehet bújni. Vagy talán mégis?  

Egy szeretni való nő több ennél! Szív, amely szeret. Kéz, ami simít. Szempár, ami tükörként mutatja meg tetteidet. Mert nincs szebb egy csillogó, mosolygó szempárnál, de nincs is meghatóbb, mint amikor ezeket a lélektükröket elönti a bánat, melyeket könnycseppek mosnak ki. A nőt szeretni kell és szeretete minden bajt elűz. Egy szerető nő gondoskodik, óv és harcol. Mellette nem lesz egyedül egyetlen magányos vándor sem. Mégis...mint a kövek  esetében a mélyedésekben, a női szívben is úgy gyűlnek meg a múlt hatásai. 

Ha elhívod randira, légy úriember. Ha megcsókol, csókold vissza. Ha szimpatikus, hívd fel. Ha nem őt kerested, légy őszinte- ne játssz! Harminc felett már nem kellenek játszmák. Minden játék csak nehezíti az egyébként is nehezített pályán az egymásra találást. Hiszen ne feledjük, annak az esélye, hogy egy patakban egymásra talál két egymáshoz illő, de már csiszolt kő- elég kicsi... Egy szeretni való nő fantáziája kalandozó, s ahogy Szenes Iván is írta, mindig elhisszük, hogy talán Te vagy a nekünk való....és bizony valakit bolondulásig szeretni volna jó!

 

 

 

 

Szólj hozzá