2021. okt 05.

Nem szingli, hanem egyedülálló

írta: DrHagymalány
Nem szingli, hanem egyedülálló

avagy 35 után kezdődik igazán

Nem szingli vagyok, hanem egyedülálló. És ez nem divat kérdése, hanem hozzáállás. Nincsenek hangzatos szavak, hogy hogyan legyünk szinglik, de a homlokomra sincs írva, hogy vigyen már haza valaki. Így alakult, nem szégyellem. És nem adtam fel a reményt, hogy egyszer átölelve, szeretve és szeretettel éljek párkapcsolatban. Mert az ember társas lény, ám nem minden áron...

Huszonévesen, nőként szárnyalunk. A bőrünk feszes, a szemünk körül nincsenek karikák, árnyékok és ráncok. Hisszük, a világ ránk vár és nincs kétségünk afelől, hogy általunk megmozgatható. Flörtölünk, szeretünk, élünk, teli szenvedéllyel. Az egész egy nagy kutatás, keresés. Azt hisszük,a szerelem, a kötődés ízét keressük, de valójában önmagunkat. A szépség meghatározása a belső és külső értékek alapján inkább a külsőségek felé hajlik. Szeretjük a szépet, még akkor is ha a belső hagy maga után egy kis kívánnivalót.

Véleményem szerint egy nő akkor kezd virágba borulni, amikor jön valaki, aki meglátja a felszín alatt megbújó szépséget is. A női naivitást, az ősi ösztönöket a gondoskodásra, a finomságot és a törékeny lelket. Ha a férfi képes erre vigyázni, ápolni, akkor kaphatja meg az igazán szép nőt. Mert, ahogy Charlie is énekelte "Aki szép, az reggel is szép". Smink, photoshop és retusáló extrák nélkül. Közhelynek tartják, mégis a legnagyobb igazság: a valódi szépség belülről fakad. Amikor nőként elérjük a harmincas éveink közepét, akkor jövünk rá, hogy minden amit állandónak hittünk, valójában múlékony. Ennyi idős korára mindenki túl van egy nagyobb veszteségen- legyen az párkapcsolat, családtag- és a testi szépségek is csak nagyobb erőfeszítések árán tarthatók fenn. Jönnek a ráncok, a makacs kilók és hastáji hurkák.

Sokan maradunk egyedül hosszabb kapcsolat után. Mindenki másképp dolgozza fel. Van, aki a legnagyobb party arc lesz, van aki melegítőre vált. Ez is döntés kérdése. Mint, ahogyan az is, hogy szinglik leszünk vagy egyedülállók. Úgy tartják, aki szinglinek vallja magát, az boldog ezzel a státusszal. Hangoztatja úton-útfélén, harsányan képviseli a női szabadság vélt és valós előnyeit. Az egyedülálló csendesen él. Nem feltétlenül kifelé, inkább befelé. Tudja, mennyit ér, tudja hova tart. Ez csak egy állapot, ami egyszer újra megváltozik. 

Harmincöt felett már inkább egyedülálló vagy, mint szingli. Már tudod, mi mennyit nyom a latban, tudod az értékeidet és hiányosságaidat.

 

 

 

Szólj hozzá