2021. okt 06.

Kutyás, macskás nők kíméljenek

írta: DrHagymalány
Kutyás, macskás nők kíméljenek

avagy mit lehet még rátenni a kritérium listára

kutyas_no2.pngDekoratív nő az utcán- kedves mosoly, karcsú alak, vakító fehér fogsor, kellemes hang. Kutyát sétáltat, szelíden néha kutyájára szól vagy inkább csak beszél hozzá. A kutya ránéz, csahol, ugrál, játszana és boldog. A fiatal nő rámosolyog és mennek tovább.

Amikor kutyát választ egy ember és beengedi a lakásába, életre szóló barátságot köt. Felelősséget vállal egy élőlényért, hogy gondoskodni fog róla, nem engedi éhezni, szomjazni és meggyógyítja, ha beteg.  Ha mindezt, egy emberért tesszük, akkor figyelemre méltóak leszünk, ha egy állatért, akkor néha defektes. Ha nőként, akkor pedig sokszor mindjárt a lista végére kerülünk. Olyan ez, mint amikor gyermekes fiatal, magára maradt nőket írnak le, mint potenciális partnerjelöltet.

Vajon milyen kritériumoknak kell még megfelelnie a nőknek? Legyen csinos, kedves és intelligens. Legyen házias és szimpatikus a férfi anyukájának, képviselje a klasszikus női értékeket. Legyen szexistennő, laza és izgalmas, mert a barátok előtt is jó lenne villantani és az ágyban kell az izgalom, a szenvedély. És legyen szórakoztató társaság, hogy ne unatkozzunk mellette. Tartson rendet, szüljön gyereket, legyen önálló és tudjon hallgatni. És persze, mindezt tegye úgy, mintha ez a világ legkönnyebb dolga lenne, mert ki szereti a verejtéktől izzadó embereket, pláne ha azok nők. És mindennek tetejébe, ne legyen kutyája, macskája. Főleg ne rajongjon érte, ne viselkedjen gyerekesen, túláradó szeretettel. 

De vajon mit mond egy gazdi, egy nő, aki egyszer, valamiért- és ez az ok bármi lehet- befogadott egy kutyát, macskát, az állatnak elnyerte a bizalmát.. Amikor kiábrándulva ebből az irreális elvárás halmazból úgy döntött,  hogy egy kis lény túláradó, önzetlen szeretete csak jót tehet a világgal. Eldobná egy bimbózó románcért a kis barátot, aki csillogó szemekkel, teljes szívvel követte minden rezdülését?

És ha megfordítjuk a kérdést? Milyen lélekre vallana, ha valaki egy szeretett teremtényt csak úgy eldobna egy újabbért? Ha hálátlanul, ridegen eltaszítaná azt, akitől csak szeretet kapott? 

Kutyás nő vagyok. Kettő az egyben csomag. Lehetnék elvált, gyermekes nő is, de csak kutyám van. És szeretem a kutyám, mert csak jót kaptam tőle. Felelősséget vállaltam, elköteleződtem, amikor befogadtam. Azt hiszem, minden egyedülálló gazdi nevében szólok. Nem baj, ha nem kell egy nő, mert kutyája van. Nem kell egy nő, mert gyermeke van. De vajon, kellene olyan társ,aki azonnal lecserélne Téged egy újabbért?...mert már megtette egyszer Érted?

Szólj hozzá